torsdag
19
april
2018

Teaterresa: La Strada del Amore

Start vid Jokkmokks busstation torsdag 19 april kl. 17.15. Resan går till Blå Forell i Gällivare.

En rolig och samtidigt vemodig berättelse av Staffan Göthe om relationer, kärlek och tidens obarmhärtiga gång.

Paret Göte och Nanna Cervieng och deras resande varietésällskap har under årtionden framgångsrikt underhållit den svenska landsorten med sin sång, musik och artisteri och turnén rullar vidare. Trots det svenska sommarvädret, häftiga passioner, svek och inte minst televisionens intåg i det svenska folkhemmet stretar de vidare med sina drömmar och förhoppningar längs kärlekens landsväg – la strada del amore. För vad kan vi människor annars göra? Drömmar måste följas. Kärlek måste sökas. Och hjärtan måste brista och sedan lappas ihop igen, så gott det går…
 
La strada del amore är en modern klassiker som, med Norrbottenstetaterns musikaliska ensemble, bjuder på starka känslor och både skratt och sång med vemodiga undertoner.

Några röster om Norrbottensteaterns uppsättning:

"En välskriven pjäs, och ett som så många gånger kreativt upplägg med ljud- och scenografilösningar som verkligen understödjer dramat. Jag älskar exempelvis hur Martin Sundbom med enkla medel förstärker fantasin och ackompanjerar stämningen. " (NSD)
"Göthes förståelse för det komplext unika i denna livets vandring handlar också om en djup kärlek till skådespelaryrket. För det publiken erbjuds denna afton är gedigen ensembleteater. Lite gammeldags, men ack så välbekant och bra." (Norrbottens-kuriren)
"Åsa Ekberg har i sin regi plockat fram det hantverk varje skådespelare har i sin verktygslåda där den specialskrivna musiken gör sitt till. Med ganska enkla medel plockas historien ihop tillsammans med en elegant scenografilösning." (Norrbottens-kuriren)
"Den här pjäsen vill jag se igen, tolv föreställningar senare, för att se vad som händer med framställningen." (NSD)

Information om arrangemanget:
Detta är en teateresa till Gällivare, Blå Forell. Buss avgår från Jokkmokks busstation kl 17.15. Föreställningen börjar sedan kl. 19.00. Anmälan görs på biblioteken i Jokkmokk och Vuollerim. Sista anmälningsdag är den 4 april, därefter inget återköp. Medlem i TF/Scenpass: 300 kr Övriga: 450 kr.

Arrangör: Jokkmokks riksteaterförening

Scen ur La Strada del Amore


Publicerad: 2018-03-26 10:01. Ändrad: 2018-03-26 10:27.


torsdag
19
april
2018

Bio - Death Wish

Folkets Hus Jokkmokk torsdag 19 april kl. 19.00

fredag
20
april
2018

Bio - A Quiet Place

Folkets Hus Jokkmokk fredag 20 april kl. 19.00

söndag
22
april
2018

Föreläsning: Biologisk mångfald - Livets mångfald

Ája Sparbankssalen, Jokkmokk, söndag 22 april kl. 13.00

måndag
23
april
2018

Cirkus Alexei kommer till Vuollerims Folkets Hus

Folkets Hus Vuollerim, måndag 23 april kl. 17.00

Visa fler nyheter