Arbetet med Berggatan rullar på

Färdigställandet av Berggatan rullar på i högt tempo. I början av juli är den nya gatumiljön klar.

Taggar: #Nyhet, #Kommun, #Naringsliv, #Turism

Det är den andra, och slutgiltiga, etappen av Berggatans anpassning som nu ska färdigställas. Första etappen blev klar i höstas.

Förändringen kommer efter en undersökning som visar att just området efter Berggatan vid ICA, Coop, Sparbanken Nord och Systembolaget är det område där en stor andel människor vistas och rör sig i samhället, oavsett årstid.       

- Allt handlar om att anpassa miljön så att trafikanterna kan samsas med gående och cyklande på allra bästa sätt. Så det handlar om en förändring till det bästa för både för besökare och Jokkmokksbor, säger Jokkmokks gatuchef Conny Öhman.

Arbetena som är i full gång kommer att pågå fram till första veckan i juli. Och det kommer att innebära en del trafikproblem under tiden.

- Infarterna är, exempelvis, inte klara så de nuvarande vinklarna gör det lite trångt. Detta kommer att förändrats i den färdiga utformningen. Det kommer att bli bra för alla, fortsätter Conny Öhman som även påpekar att Berggatans slutgiltiga bredd kommer att vara 6.20 meter vilket innebär att den blir 20 centimeter bredare än Porjusvägen.    

-
Vi leder ju om trafiken under marknaden efter Porjusvägen och det går alldeles utmärkt. Det har också ryktats om att vi tänker enkelrikta Berggatan men så kommer det inte att bli.    

Projektet har delvis möjliggjorts genom medfinansiering från Trafikverket som gått in i och med den ökade trafiksäkerheten i området, framför allt för gående och cyklister. Detta gäller bland annat tillskapandet av avsedda ytor för fotgängare och tydliggjorda parkeringsplatser. Byggentreprenör till projektet har föregåtts av ett obligatoriskt upphandlingsförfarande


Publicerad: 2018-05-24 16:24. Ändrad: 2018-05-24 16:30.


Kommun & Samhälle21 juni 2018

Avbrott fjärrvärme, stängd ÅVC

Måndag den 25 juni stängs fjärrvärmen av i centrala Jokkmokk. Det meddelas även att Återvinningscentralen i Vuollerim håller stängt nästkommande vecka.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle20 juni 2018

Servicekontor ger viktig närvaro

Pendlingen till Gällivare är över. Det nya Servicekontoret i Jokkmokk är invigt och där tar Christina Boberg och Elisabeth Enlund emot alla med ärenden som rör Försäkringskassan, Skatteverket och/eller Pensionsmyndigheten.

Taggar: #Kommun, #Naringsliv
Kommun & Samhälle20 juni 2018

Hanna Sofie satsar på skönhet

Hanna Sofie Utsi är född och uppvuxen i Porjus, har flyttat runt en hel del men är sedan en tid tillbaka i kommunen. Hon driver företaget Arctic Beauty i Jokkmokk.

Taggar: #Kommun, #Naringsliv
Kommun & Samhälle13 juni 2018

Västra skolan samlar vidare

Genom projektarbete och Insamlingar har elever från Västra Skolan i Jokkmokk genom åren skänkt över 160 000 kronor till Världens Barn.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter