Bästa korven görs i Jokkmokk

Jokkmokk gör Sveriges bästa korv. Jokkmokks Korv och Rökeri blev svensk mästare med sin basturökta falukorv när chark-SM avgjordes. – Klart vi är stolta, det betyder jättemycket för oss alla, säger Magnus Kvickström, vd Jokkmokks Korv och Rökeri.

Taggar: #Företagsamhet

Jokkmokks Korv och Rökeri har redan tidigare beskrivits som ett av de mest belönade charkuteriföretagen i Sverige genom alla tider. I fjol blev det totalt 28 medaljer i chark-SM och i år fortsatte prisregnet med kulmen när den basturökta falukorven utsågs till Svensk Mästare – det vill säga den bästa produkten i klassen. Totalt fanns nära 800 bidrag med i SM-tävlingens olika klasser.

– Det är fjärde gången som vi tar hem mästerskapet, det finaste du kan vinna, och den här gången känns det lite extra speciellt. Hela teamet fortsätter att göra ett så fantastiskt jobb och det känns extra kul. Det här stärker upp hela laget ytterligare, konstaterar Magnus Kvickström som även kunde räkna in guldmedaljer för: Jokkmokks korv original, Basturökt Deli, Kokt skinka, Kokt skinka Deli, Lufttorkad skinka och Ostgrillare.

Jokkmokks Korv och Rökeri har under de senaste fyra åren mer än fördubblat sin omsättning, från 25 till drygt 50 miljoner kronor, och produkterna  finns i ett 80-tal, utvalda, butiker över hela landet. Företaget och Magnus Kvickström belönades tidigare i år med Norrlandsförbundets utmärkelse Norrlandsbjörnen för ”förtjänstfulla insatser som gynnat Norrlands utveckling inom näringsliv och samhälle”. 

För ytterligare information: Magnus Kvickström, vd, 070 687 26 87 


Publicerad: 2016-10-28 13:38. Ändrad: 2016-10-28 13:41.


Näringsliv08 november 2017

Lukta, smaka och lyssna på Jokkmokk – i Huddinge

För artonde året i rad arrangerades Jokkmokksdagarna i Huddinge. Dagarna, som ibland brukar kallas ”Jokkmokks marknad i miniatyr”, hade ett innehållsrikt program som innefattade såväl marknadsstånd som kulturarrangemang – modevisningar med Ateljé midnattssol, sagoläsning, föreläsningar och konserter med bland annat Kitok.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv, #Företagsamhet, #Design & hantverk, #Samiskt, #Besöksnäring, #Mötesplats
Näringsliv07 november 2017

Odd Molly-grundaren hyllar Jokkmokk

Per Holknekt är entreprenören, designern och föreläsaren som är mån om att leverera något som lämnar ett avtryck. Men platsen och andan i Jokkmokk lämnade ett avtryck i honom efter hans föreläsningar i Norrbotten. – Jag har tusen referensramar, och det var en sällsynt härlig upplevelse att komma till Jokkmokk, säger han.

Taggar: #Kommun, #Naringsliv, #Företagsamhet, #Mötesplats
Näringsliv06 november 2017

Rusning till Jokkmokks monter på Seniormässan

Intresset för Jokkmokk som resmål var stort under Seniormässan i Stockholm. Destination Jokkmokks monter var fullt av besökare. – Vi känner att vi har så mycket att erbjuda den här målgruppen, och de verkade känna likadant, säger en nöjd Petra Holmbom, produkt- och affärsutvecklare på Destination Jokkmokk.

Taggar: #Naringsliv, #Turism, #Företagsamhet, #Design & hantverk, #Besöksnäring, #Jokkmokks marknad
Näringsliv06 november 2017

Lennart Pittja etablerar uppmärksammade Sápmi Nature Camp i världsarvet Laponia

Den erfarne ekoturismentreprenören Lennart Pittja etablerar sin internationellt uppmärksammade nya verksamhet ”Sápmi Nature Camp – Arctic Indigenous life in Laponia” i Nábrreluokta, vid Stuor Julevädno/Stora Lule älv. - Jag har bestämt mig för att flytta till hjärtat av världsarvsområdet som är något alldeles extra i Sápmi och destinationen Swedish Lapland.

Taggar: #Naringsliv, #Företagsamhet, #Kultur, #Mat, #Samiskt, #Besöksnäring, #Innovationer, #Världsarvet Laponia, #Hållbarhet
Visa fler nyheter