Jokkmokk har en alldeles egen isbana

Talvatis är ett populärt mål för utelivsnjutare även vintertid. Nu står dessutom isbanan färdig att ta en promenad, eller varför inte en sparktur, på.

Taggar:

Talvatisområdet är ett populärt och välbesökt område för friluftsliv och rekreation i centrala Jokkmokk. Under vinterhalvåret är 15 kilometer skidspår dragna i området och det finns nu även möjlighet att åka skidor på Talvatissjöns is.

Här finns numera den 1.2 kilometer långa isbanan som ger möjligheter till skridskoåkning, skridskor och hjälmar kan vid behov lånas på Fritidsbanken, och promenader eller varför inte ta en sparktur..? Det finns lånesparkar uppställda vid isbanan som det är fritt att använda.

I anslutning ligger även barnens Vinterland med pistad pulkbacke och här finns även grillplatser med ved där man kan mysa till det lite med en grillad bit Jokkmokkskorv eller något annat gott.

Det är kultur och fritid som underhåller skidspår, isbana och grillplatserna. Allt för att besökaren ska ha det så bra som det bara går.

"Det är en viktig del för oss och det är dessutom lite extra kul eftersom det är så uppskattat. Personalen gör ett jättejobb där ute", konstaterar Stefan Lindmark, fritidskonsulent, Jokkmokks kommun.

 


Publicerad: 2019-01-09 10:55. Ändrad: 2019-01-09 11:01.


Upplev & Göra14 december 2018

Vintersolståndet ska firas in med nytt event

Firandet av Vintersolståndet ska bli den nya insparken för julen. En unik konstinstallation, skidsprint och Tall Blonde är tre av premiärens höjdpunkter.

Taggar:
Upplev & Göra04 december 2018

Vill du vara med i Kernells nya film?

Amanda Kernell är regissören bakom Sameblod. I januari 2019 spelar hon in sin nya långfilm. Vill du vara med, så har du chansen nu.

Taggar:
Upplev & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.

Taggar:
Upplev & Göra24 oktober 2018

Vuollerimbadet är öppet igen

Efter en tid av reparationsarbeten är nu Vuollerimbadet öppet igen. Nytt för året är att det allmänna badet är flyttat till Vuollerim under den tid Östra skolans sim- och sporthall renoveras. Om du vill boka en badtid ringer du kultur- och fritidskontoret: 0971-17335, 17203. Biljetter till det allmänna badet köper du i förväg på biblioteket. Badmästare Per-Erik Rim hälsar alla badsugna i Jokkmokks kommun hjärtligt välkomna!

Taggar:
Visa fler nyheter