20 år med Jokkmokk i Huddinge

Just nu jubileras det i Huddinge eftersom Jokkmokksdagarna firar 20-årsjubileum. Ett kulturellt utbyte har blivit en välkommen tradition.

Taggar:
Jokkmokksdagarna i Huddinge började som ett kulturellt utbyte vänorter emellan. Under vecka 43:s sista fem dagar är det så dags igen. Det stora gänget från Jokkmokk tar plats på torget och besökarna strömmar till - i fjol kom det 86 000 besökare. Många återvänder och andra väljer att besöka Jokkmokk sedan de fått smaken och intresset - i Huddinge.

I måndags kördes delikatesserna och hantverken ner, tio företag och försäljare finns  på plats, bland dem Hantverkshuset med den prisade fjällkoosten från Vuollerim, Essence of Lapland som drivs av Eva Gunnare, Jokkmokks tenn och Jokkmokksbär - för att nämna några. 

Jokkmokks tenn, som själva firar sitt 75-årsjubileum har funnits med under alla de gångna åren och är ett bara exempel på den tradition som vuxit sig stark.

Jokkmokksdagarna bjuder självklart även på kulturinslag. Maxida Märak står på scenen under helgen workshopen i jojk med Juhán Niila Stålkka, som blev otroligt populär i fjol, är tillbaka. Fotografen Gunilla Falk visar sina bilder under rubriken "Vid vägs ände - där gammelskogen tar vid" och Helena Länta delar med sig av glimtar ur sitt liv som renskötare.

En film om naturfotografen Edvin Nilsson kommer även att visas. 
 
 
 
 

 

 

Publicerad: 2019-10-23 11:49. Ändrad: 2019-10-24 15:38.


Näringsliv06 september 2021

GRATTIS c/o Gerd!

Stort GRATTIS till c/o Gerd för den fina utmärkelsen som Årets landsbygdsföretag! Det är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten som varje år utser Årets landsbygdsföretagare.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv24 mars 2021

Vad gör kommunen för företagen?

Jokkmokks kommun har under det senaste året försökt att bistå de företag som behövt hjälp under pandemin. Det finns viss begränsning i vad en kommun har rätt att göra för enskilda företag men Jokkmokks kommun har på olika sätt försökt att hjälpa dem under detta besvärliga pandemiår.

Taggar:
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Visa fler nyheter