Arctic Talks blir årets marknadssnackis

Hur gör vi det coolt att leva, bo och jobba i norra Sverige? Det är en av frågeställningarna som ska tas upp under den nya marknadssnackisen Arctic Talks.

Taggar:

Jokkmokk Arctic Talks blir en helt ny samlingspunkt under Jokkmokks Marknad. Torsdagen den 7 februari bjuder Vattenfall tillsammans med Jokkmokks kommun, Region Norrbotten och Sparbanken Nord in till ett spännande panelsamtal där framtidens miljö- och hållbarhetsfrågor ställs mot och med utvecklingen av nya näringar, industrier och möjligheter i Norra Sverige. 
  
    Landshövding Björn O Nilsson, länsungdomsrådet John Öberg, Terese Bengard, verksamhetschef på Hela Sverige ska leva och Lena Abrahamsson, professor vid LTU är några i panelen som modereras av radioprofilen Lena Callne.

    Under torsdagen körs även Arctic Talks innovationsigloo där sex lag med unga kreatörer tävlar om priset på 15 000 kronor som går till det lag som tar fram den bästa klimatsmarta framtidslösningen. LTU Business leder tävlingen.
Kolla in hela programmet.


Publicerad: 2019-01-24 17:12. Ändrad: 2019-01-24 17:12.


Näringsliv16 januari 2019

Nu pratar Jokkmokk Tillväxt och Tillsyn

Nu har de första mötena hållits och modellen Tillväxt och Tillsyn har presenterats för politiker, tjänstepersoner, chefer och företagare i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv09 januari 2019

Jokkmokk utbildar i de viktiga alkoholfrågorna

Jokkmokks kommun bjuder in till en utbildning i ansvarsfull alkoholservering.

Taggar:
Näringsliv20 december 2018

Ägarparet vill lyfta Kronogård

Hösten 2018 klippte Sofie Ledin och Ronny Rönnberg till och köpte Kronogård Vildmark av den tidigare ägaren Leif Persson. Nu växer nya Kronogård Camp fram. ”När vi träffades kände vi att vi ville göra något tillsammans”, berättar Ronny Rönnberg.

Taggar:
Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Visa fler nyheter