Jokkmokk utbildar i de viktiga alkoholfrågorna

Jokkmokks kommun bjuder in till en utbildning i ansvarsfull alkoholservering.

Taggar:

Utbildningen vänder sig i första hand till krögare, serveringspersonal, entrévärdar och vakter men alla som i någon form arbetar på restaurang eller i liknande verksamheter och miljöer är självklart välkomna. Inte minst frilansande personal är väsentlig att nå.  

"Det är viktigt för alla som arbetar i dessa miljöer att vidareutbilda sig. Därför ser vi gärna att även personer som jobbar extra eller tillfälligt deltar", säger Thomas Bäckman, Jokkmokks kommun.

Det arbetsgivarens ansvar att personalen får de instruktioner och kunskap som krävs för att kunna utföra sitt arbete på ett ansvarsfullt sätt. Det tillkommer dock över tid nya bestämmelser och riktlinjer vilket gör att en kontinuerlig vidareutbildning är viktig och nödvändig.

Kursen genomförs på eftermiddags/kvällstid i slutet av januari (29/1-30/1) och det omfattande programmet innehåller, förutom en grundlig genomgång av alkohollagen, bland annat, vilka medicinska effekter alkohol kan medföra, drogteckenutbildning och konflikthantering. Målet är att minska det alkoholrelaterade våldet, överservering och att minimera risken att underåriga köper alkohol i krogmiljö.

Du anmäler dig och ser hela programmet här. Anmälan ska vara inne senast den 24 januari.


Publicerad: 2019-01-09 17:45. Ändrad: 2019-01-10 08:39.


Näringsliv16 januari 2019

Nu pratar Jokkmokk Tillväxt och Tillsyn

Nu har de första mötena hållits och modellen Tillväxt och Tillsyn har presenterats för politiker, tjänstepersoner, chefer och företagare i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv20 december 2018

Ägarparet vill lyfta Kronogård

Hösten 2018 klippte Sofie Ledin och Ronny Rönnberg till och köpte Kronogård Vildmark av den tidigare ägaren Leif Persson. Nu växer nya Kronogård Camp fram. ”När vi träffades kände vi att vi ville göra något tillsammans”, berättar Ronny Rönnberg.

Taggar:
Näringsliv15 november 2018

Jokkmokk trea i tillväxtundersökning

Jokkmokks placerar sig som trea i Norrbotten i SYNAS undersökning av bästa tillväxt för företag 2018.

Taggar:
Näringsliv13 november 2018

Kåbdalis får drivmedel i pumparna

Kåbdalis expanderar kraftigt och nu ska det snart gå att tanka i byn igen. Efterlängtat av många, inte minst för näringsidkarna och skoterfolket.

Taggar:
Visa fler nyheter