Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

I dialog med Svenskt Näringsliv har Jokkmokks kommun beslutat att erbjuda stöd till det lokala näringslivet.

Spridningen av coronaviruset har medfört att ett antal lokala företag har drabbats hårt. Jokkmokks kommun har identifierat ett antal åtgärder som syftar till att mildra konsekvenserna av vikande inkomster för företagen.

Företag som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta Jokkmokks kommun för att ansöka om anstånd/förlänga betaltider för avgifter som VA, renhållning och slamtömning. Om företaget är hyresgäst hos Jokkmokks kommun finns även möjligheter att ansöka om anstånd med hyran.

Vill du ha hjälp? Kontakta kommunen på: ekonomi@jokkmokk.se eller ring Företagstelefonen: 0971-171 45 alternativt: 073-841 39 90.

De kommunala bolagen:

Företag som är kunder/hyresgäster hos Värmeverket eller Jokkmokkshus och som drabbats av minskande intäkter på grund av Coronapandemin kan kontakta respektive bolag för att ansöka om anstånd/förlängda betaltider.

Jokkmokkshus: 0971–445 01 jokkmokkshus@jokkmokk.se
Värmeverket: 0971–171 74 erik.fagerstrom@jokkmokk.se


Publicerad: 2020-03-26 16:04. Ändrad: 2020-03-27 12:29.


Näringsliv06 september 2021

GRATTIS c/o Gerd!

Stort GRATTIS till c/o Gerd för den fina utmärkelsen som Årets landsbygdsföretag! Det är Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten som varje år utser Årets landsbygdsföretagare.

Taggar: #Nyhet, #Naringsliv
Näringsliv24 mars 2021

Vad gör kommunen för företagen?

Jokkmokks kommun har under det senaste året försökt att bistå de företag som behövt hjälp under pandemin. Det finns viss begränsning i vad en kommun har rätt att göra för enskilda företag men Jokkmokks kommun har på olika sätt försökt att hjälpa dem under detta besvärliga pandemiår.

Taggar:
Näringsliv29 juni 2020

Företagskollen: Nilsons har hittat hem

Stig Nilsson kommer från en släkt av åkare. Själv har han provat på lite andra vägar i yrkeslivet innan han hittade hem till Jokkmokk igen. Just nu ger hans företag Nyborgsområdet nytt liv med nya tomter som genererar nybyggda hus.

Taggar:
Näringsliv23 juni 2020

Beslut om omsättningsstöd till företag

Riksdagen och regeringen har beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av corona.

Taggar:
Visa fler nyheter