Stöd för sänkta hyror i utsatta branscher

Jokkmokks kommuns krisledningsnämnd har beslutat om stöd till utsatta branscher som drabbas hårdast av pandemin, Covid-19.

Taggar:
Regeringen har beslutat om ett tillfälligt stöd till hyresvärdar som har gett rabatt på fasta lokalhyreskostnader till hyresgäster i utsatta branscher. (SFS: 2020:237)

De branscher som omfattas av stödet finns upptagna i förordningen i form av koder för svensk näringsgrensindelning (SNI). SNI-koden är den kod som anges till Skatteverket när man registrerar sitt företag.

Dessa branscher omfattas.

Krisledningsnämnden i Jokkmokks kommun har den 24 april beslutat om stöd till de utsatta branscher som påverkats mest av Covid-19-pandemin i linje med ovan nämnda regeringsbeslut.
Stödet riktar sig till verksamheter som hyr lokal av Jokkmokks kommun och innebär att det finns möjlighet att träffa en överenskommelse om rabatt på hyran under perioden 1 april - 30 juni 2020.

Du som verksamhetsutövare som har huvuddelen av din verksamhet inom någon av de angivna branscherna är välkommen att  kontakta Jokkmokks kommun för dialog om möjlighet till hyresrabatt för din verksamhet.
Branscher som omfattas av stödet:

Mer information om stödet. 

Länk till förordningen. 

Kontaktuppgifter, Jokkmokks kommun:
ekonomi@jokkmokk.se
Företagstelefonen: 0971-171 45.
Alternativt: 073-841 39 90. 

Publicerad: 2020-04-30 10:50. Ändrad: 2020-04-30 10:50.


Näringsliv03 april 2020

Första leveransen handsprit från          c/o Gerd har nu lämnat fabriken

När handsprit visade sig bli en bristprodukt i Coronatider, då ställde c/o Gerd om snabbt. Under fredagen lämnade den första leveransen fabriken i Jokkmokk.

Taggar:
Näringsliv26 mars 2020

Kommunen underlättar för företagen

Nu tar Jokkmokks kommun nästa steg för att underlätta för de företag som drabbats ekonomiskt av Coronapandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv24 mars 2020

Personal söks via anbudsförfarande

Kommunen går nu ut med en anbudsinbjudan till tjänster inom samhällsviktiga verksamheter på grund av den pågående pandemin.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Näringsliv19 mars 2020

Företagen kämpar mot virusströmmen

Företagen i Jokkmokks kommun har det jobbigt, precis som i övriga Sverige, i spåren av spridningen av Coronaviruset. Många tvingas säga upp personal, andra hotas av konkurs. Men det finns stöd och hjälp att få. Länken som följer leder dig rätt.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter