Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem utflyktsmålen som har egna kontroller är Helvetesfallet, Murjeks skolmuseum, Serri, Dammen i Linabäcken och det nya utflyktsmålet Tussilagolunden. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilaglunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i Talvatis och Getberget har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatis och ett för Getberget. Ni har tid på er till den 27 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, biblioteket och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och biblioteket. I Porjus finns de på LaponiaPorten och Ennás mat & dryck.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-173 35, stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2021-06-23 16:26.

Uppleva & Göra22 juni 2022

Utflykter, utmaningar och vandringar

Årets utmaning är att bestiga Kebnekaise 2 096 meter eller Mount Everest 8 848 m,- men att göra det på Storknabben. Gör så här: Gå 22 gånger upp till Storknabben före 30 augusti, skriv upp dig i boken varje gång. Då blir du ägare av en Knabbemössa!  För att få Mount Knabbemössan måste du gå upp 89 gånger innan 31 december. En utmaning för alla som vill hålla igång resten av året. + Att det finns 6 st utflyktsmål att besöka med kontroller på. Läs mer om vandringsleder, motionslådor och utflyktsmål

Uppleva & Göra06 maj 2022