Hemester i Jokkmokks kommun

I vår kommun finns det många vackra och annorlunda platser som går bra att besöka genom att cykla eller promenera. Många platser är inte så kända, men förtjänar att uppmärksammas lite extra. Eftersom det i sommar är ett särskilt läge för "hemester" i Sverige vill Jokkmokks kommun slå ett slag för utflykter i vår egen kommun.

Vi har ordnat motionslådor där ni skriver ert namn och telefonnummer så att ni kan vara med på en utlottning av priser varje månad. Det finns dessutom särskilda kontroller på fem av våra somriga utflyktsmål och på två av våra vandringsleder.

Motionslådor finns i:
Jokkmokk - Arctic camp, Storknabben, Klipptjärn.
Vuollerim - Broarna runt
Porjus - Busstation (anslagstavlan)
Murjek - Cykelstigen
Kåbdalis - Bergvägen.

De fem utflyktsmålen som har egna kontroller är Helvetesfallet, Murjeks skolmuseum, Serri, Dammen i Linabäcken och det nya utflyktsmålet Tussilagolunden. Stämpelkort för utflytsmålen finns bl.a. på turistbyrån (se lista på utlämningsställen längre ned i artikeln). När ni besökt vart och ett av de fem målen och stämplat hela kortet skriver ni på namn och telefonnummer och lämnar in det till det ställe där ni fick kortet. Då är ni med på en utlottning av priser.
    Mer info om alla utflyktsmålen, till exempel färdvägar, historia eller bara information hittar du på hemsidan 26 somriga utflyktsmål (jokkmokk.se) eller i broschyren Sommarens utflyktsmål (utom Tussilaglunden som bara finns på hemsidan).

För vandringslederna i Talvatis och Getberget har det också satts ut kontroller med stämpel, det är 2 olika kort, ett för Talvatis och ett för Getberget. Ni har tid på er till den 27 september för att lämna in korten.

Kort, broschyrer och kartor finns att hämta på Infocenter/turistbyrån i kommunhuset, biblioteket och Arctic Camp i Jokkmokk. I Vuollerim kan man hämta på Porsi bygghandel och biblioteket. I Porjus finns de på LaponiaPorten och Ennás mat & dryck.

Varmt välkomna till härliga turer i Jokkmokks kommun! Vi önskar lycka till på färden!

För mer information, kontakta fritidskonsulent Stefan Lindmark, tel 0971-173 35, stefan.lindmark@jokkmokk.se.

Publicerad: 2021-06-23 11:11. Ändrad: 2021-06-23 16:26.

Uppleva & Göra23 november 2021

Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Uppleva & Göra04 november 2021

Oktober månads motions låde vinnare

Här är alla vinnare från motionslådornas utlottning i Jokkmokks kommun, det finns lådor på Storknabben, Arctic camp, Klipptjärn och broarna runt i Vuollerim, busshållplatsen i Porjus, Bergvägen i Kåbdalis, cykelstigen i Murjek och byavägen i Tårrajaur

Uppleva & Göra29 oktober 2021

Höstlov 2021

Här kommer alla aktiviteter i Jokkmokks kommun för ungdomar under lovet, Halloweendisco, Halloveenfest, bad, klättring, styrketräning, sång, pyssel, monsterskattjakt, blodbad mm. se mer i texten och länkarna

Uppleva & Göra22 oktober 2021

Vinnare av priser från sommarens utflyktsmål och vandringsleder

Nu har vi äntligen gjort dragning av årets vinnare bland dem som besökt dom fem utvalda utflyktsmålen i Jokkmokks kommun. För att vinna priserna skulle de utvalda målen besökas och stämplas på utflyktskortet. Vi hade även stämpelkort för vandringsleder, sex leder på Getbergsområdet och sex i Talvatisområdet. Grattis till alla vinnare och alla andra som varit ute och besökt våra leder och utflyktsmål i sommar!