Kalle Zackari Wahlström föreläser

Kultur & Fritids . Den 21 oktober är alla  välkomna på en föreläsning med Kalle Zackari Wahlström, som blivit känd i TV-program där han med humor provat på och utmanat sig själv i olika slags träningsformer. Just nu är han aktuell i SVT-programmet "Kalles och Britas hälsoresa". Vi har 250 platser så det gäller att komma i tid för att få plats.

Vi börjar hösten med att bjuda in till en inspirationsföreläsning med Kalle Wahlström", berättar Ann Enberg och Stefan Lindmark på kultur- och fritidsavdelningen.
   Kalle Zackari Wahlström är reklamaren som blev träningsbloggare och senare känd programledare i TV. I sin föreläsning berättar han mer om sina tankar om träning, om hur man kan tänka kring träning och motion för att det inte ska kännas "så satans tråkigt" och berättar om jobbiga saker han har gjort och vad han har lärt sig av det.

Så här uttrycker sig Kalle om sin inställning till träning: "Man behöver faktiskt inte byta liv och sluta med allt kul för att få hålla på med träning. Träning tillhör nämligen inte de där i snabba sportiga kläder med quinoa och keso på armlängds avstånd. Det är inte heller något läskigt och skamfyllt som man gör två gånger i veckan för att man måste. Jag vill visa att träning kan vara någonting kul. Att kroppen älskar att få röra på sig och att träning tillhör alla, särskilt folk som tycker om att äta hamburgare och dricka öl".
   Kalle är ingen träningsperson. Men han älskar att träna och att pressa sig så hårt han bara kan. I föreläsningen berättar han på ett pekpinnebefriat och roligt sätt hur man kan hitta sin träningsglädje utan att nödvändigtvis vara en duktig typ som äter stenålderskost ur en plastburk varje dag.
   "
Nu gäller det att passa på, säger Stefan Lindmark. Det finns bara 250 platser i lokalen,

Föreläsning med Kalle Zackari Wahlström
När: Måndagen den 21 oktober, 18:00
Var: Folkets Hus, Jokkmokk
(obs lokalen ändrad!)

Publicerad: 2019-10-01 13:36. Ändrad: 2019-10-09 09:56.

Uppleva & Göra25 juni 2019

Maxa din sommar

Passa på och ladda era batterier ute i naturen, världens bästa vardagsrum. Nu finns kontrollerna ute efter vandringslederna och kort finns att hämta på biblioteken, turistbyrån och Arctic Circle Camp. Så varför inte packa matsäcken och göra en utflykt till våra utflyktsmål i kommunen?

Uppleva & Göra18 juni 2019

Sommarlovsaktiviteter i kommunen

Massor av sommarlovsaktiviteter blir det självklart i Jokkmokks kommun. I Jokkmokk är det Östra Hörnet som håller i badutflykter, kvällsgrillning, baka midsommartårta, cykel-utflykt, fiske och minigolf. I Jokkmokk/Vuollerim är det Kulturskolan som håller i att bygga drake, musikverkstad och i Vuollerim är det VSK och Unga Örnar som håller i fotbollsskolan, VSK-loppet, spökvandring och pizzakväll.

Uppleva & Göra23 maj 2019

Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Uppleva & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.