De får stipendierna för år 2021

Nu är det bestämt vilka som får 2021 års kulturstipendium och ungdomsledare- och idrottsstipendium. Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att konstnären Carola Grahn ska få Jokkmokks kommuns kulturstipendium och baskettränaren Lasse Mikkelsson ska få ungdomsledare- och idrottsstipendiet.

Taggar:

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Carola Grahn

Carola Grahn. Foto: Marcus Stenberg

Med årets kulturstipendium vill kultur- och fritidsnämnden lyfta fram en konstnär med rötterna i Jokkmokks kommun som nått stora framgångar, både nationellt och internationellt. Carola Grahn arbetar idag främst med installationer och konceptverk. Hon utgår ofta från sitt eget samiska ursprung men sätter in det i ett allmängiltigt perspektiv som kan tala till alla. 

Efter avslutat gymnasium i Jokkmokk har Carola Grahn satsat på en lång konstnärlig utbildning med bland annat examen från Kungliga Konsthögskolan. Idag bor hon och är verksam i Malmö. CarolasGrahns konstnärskap har fört henne till många platser och utställningar runt om i världen. Jokkmokk finns alltid med när hon berättar om sin bakgrund.

Läs mer om Carola Grahn här.

 

Kultur- och fritidsnämndens motivering: Lars Mikkelsson

 

Lasse Mikkelsson. Foto: Joar Mikkelsson

Lasse har genom sitt stora engagemang och sitt intresse för ungdomar outtröttligt bidragit till att många ungdomar hittat sitt intresse i basketen. Han har hjälpt många unga att genom sin idrottsutövning finna nya vänner och bilda nätverk. Lasse har genom åren uppmärksammat ungdomar som riskerat att hamna i utanförskap och stöttat och lotsat in dem till fysisk aktivitet, gemenskap och laganda i stället. Lasse har alltid funnits till hands och även under många, många år arbetat som ledare. Han är värd all uppmuntran för sitt arbete.

 

Utdelning vintern 2022

Båda stipendiaterna får 5000 kr samt kommer att uppvaktas av kultur- och fritidsnämnden vid ett tillfälle då det passar stipendiaten. Vi återkommer med besked vid vilket tillfälle respektive stipendium ska delas ut.

För mer information, kontakta:

Ann Enberg, fritidskonsulent, tel 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se,

Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

 


Publicerad: 2022-01-17 10:48. Ändrad: 2022-01-21 10:56.


Uppleva & Göra19 oktober 2023

Höstlovet 2023 - tips till dig som är ledig!

Under vecka 44 är det höstlov i skolorna i Jokkmokks kommun. Föreningslivet med stöd av Kultur och Fritid har gjort ett höstlovsprogram med roliga aktiviteter för dig som är skolledig. Klättring, pyssel, kampsport, teknikmässa, tälja, sy, hinderbanor och spökkväll - hoppas du hittar något som passar!

Taggar:
Uppleva & Göra27 juni 2023

Motionspass under sommaren

4 stycken gratis pass under sommaren, start med yoga den 27/6 i fjällträdgården

Taggar:
Uppleva & Göra20 juni 2023

Sommarlovsaktiviteter 2023

Sommarlovet 2023 har startat med värmebölja och härliga dagar vid badsjöar och Arctic Camps bassänger. Redan första veckan startar flera evenemang och aktiviteter för sommarlediga barn och ungdomar. Vi har en lista på några av de kostnadsfria aktiviteterna.

Taggar:
Uppleva & Göra13 juni 2023

Sista skolveckan i Jokkmokks kommun

Mötesplatsen Östra Hörnet håller extra öppet denna vecka, när det vankas skolavslutning i Jokkmokks kommun. På torsdag och fredag ordnas det aktiviteter med bland annat paintball och bumperboll för alla ungdomar. Gratis att vara med!

Taggar:
Visa fler nyheter