Nu förbereds Naturens Dag i Vuollerim

Kultur- och fritidsenheten brukar årligen ordna Naturens Dag, omväxlande i Jokkmokk och i Vuollerim. I år är turen kommen till Vuollerim och vi förbereder en härlig dag utomhus, söndagen den 18 juni, med utställningar, prova-på-aktiviteter, gott fika och musik för alla åldrar.

Naturens Dag är en temadag med utställningar och aktiviteter utomhus där föreningsliv, kommun och andra organisationer har möjlighet att visa upp aktiviteter och verksamhet som rör naturen, friluftslivet, hälsa, motion, kultur och uteaktiviteter - allt som ger ett mervärde till människor, djur och natur!

Dagen startar med invigning av de lokala vandringslederna, samling vid Skolskogen prel. kl. 11.00.

Om du tillhör föreningslivet eller någon annan organisation i Jokkmokks kommun: Anmäl er om ni vill ställa ut eller ordna aktiviteter för olika åldrar på Bjärkaudden från kl. 13.00 (samling vid 12.00). Vi har ett antal tältpaviljonger att låna ut - först till kvarn...!

Skicka era förslag på aktiviteter till linn.suslin@jokkmokk.se senast söndag 11 juni!

Varmt välkomna!

Arrangör: Jokkmokks kommun, Kultur och Fritid

Naturens dag Vuollerim grillning 170903 570.jpg

Publicerad: 2023-06-01 12:22. Ändrad: 2023-06-01 12:27.

Uppleva & Göra18 juni 2024

Sommarlovsaktiviteter 2024

Kom och prova på att skapa i den kreativa verkstaden i parken, eller var med på ett dagridläger i Vuollerim! Kolla in några av sommarens aktiviteter - kanske hittar du något du aldrig prövat på förut!

Uppleva & Göra02 maj 2024

Stort intresse för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens

Nu börjar det bli dags att utse årets konstnär för Jokkmokks kommuns konstnärsresidens. I år har kommunen fått ett rekordstort intresse för initiativet. Inför 2024 har man mottagit hela 460 ansökningar från både svenska och internationella konstnärer, jämfört med knappt 160 st föregående år.

Uppleva & Göra22 april 2024

Skoterförbud våren 2024

I följande områden gäller tillfälliga skoterförbud våren 2024, Kabla, Tsähkok, Ulldevis, Njunjes och Vaisaområdet. För mer information om gällande datum och bestämmelser, se vår sida om Skoterförbud.

Uppleva & Göra18 mars 2024

Ett aktivt påsklov för skollediga!

Skolelever i Jokkmokks kommun har påsklov under vecka 14, alltså elva härliga vårvinterdagar från skärtorsdagen den 28 mars till söndagen den 7 april. Här kommer några förslag på aktiviteter för dig som vill göra nåt kul tillsammans med andra skollediga barn och ungdomar. Några aktiviteter börjar redan under vecka 13, alltså veckan innan påsk.