Prova-på-dag med Petter

Många vill, kanske försöker men har svårt att hitta den så hälsosamma vardagsmotionen. 19 maj kör kommunen en prova-på-dag med aktiviteter och Luleå Hockeys fystränare Petter Pettersson på plats som inspiratör och föreläsare.

”Vi riktar oss till ”grabbarna” från 45 till 64 år. Målet är att få fler att röra på sig. Det behöver inte vara så dramatiskt, det ska ju vara kul också, och vi hoppas att den här dagen kan hjälpa till”, säger Stefan Lindmark, fritidskonsulent, Jokkmokks kommun.

Under dagen, med samtliga aktiviteter på Jokkmokks IP, kommer det att gå att testa på gåfotboll, boule, golf och en rad olika motionspass. Det blir även föreningsinformation av olika slag, en rad andra typer av aktiviteter och, som kronan på verket, så kommer Luleå Hockeys fystränare och försäsongsansvarige Petter Pettersson att föreläsa om, bland annat, kost och träning.

Dessutom bjuds det på både mat och kaffe. Och du kan vinna en cykel, gymkort och en massa andra fina priser som lottas ut under dagen vars aktiviteter drar igång klockan 11. Förhoppningen är att många lockas och vill prova på. I slutänden handlar det om ett bättre mående helt enkelt.

”Vi vet att män generellt äter mindre grönsaker och frukt och vi vet även att den här gruppen oftare drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar. Om vi kan inspirera till lite mer fysisk aktivitet så är det bra för folkhälsan. Jag hoppas vi kan få igång några mindre grupper”, säger Stefan Lindmark.

Publicerad: 2019-05-10 15:48. Ändrad: 2019-05-10 16:23.

Uppleva & Göra23 maj 2019

Återställning av elljusspåret är på gång

Nu drar återställningen av elljusspåret igång.

Uppleva & Göra20 november 2018

Linnea skriver människor till liv i Ӕdnan - som tilldelats det prestigefulla Augustpriset

En uppmärksam tystnad mötte författaren Linnea Axelsson på det samiska biblioteket i Jokkmokk, när hon med återhållsamt tonläge läste ur och berättade om sin senaste bok Ӕdnan. Boken som nominerades och tog hem det prestigefyllda Augustpriset i kategorin årets svenska skönlitterära bok.

Uppleva & Göra24 oktober 2018

Vuollerimbadet är öppet igen

Efter en tid av reparationsarbeten är nu Vuollerimbadet öppet igen. Nytt för året är att det allmänna badet är flyttat till Vuollerim under den tid Östra skolans sim- och sporthall renoveras. Om du vill boka en badtid ringer du kultur- och fritidskontoret: 0971-17335, 17203. Biljetter till det allmänna badet köper du i förväg på biblioteket. Badmästare Per-Erik Rim hälsar alla badsugna i Jokkmokks kommun hjärtligt välkomna!