Jokkmokks kommun delar ut fyra stipendier för året 2020

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden två personer till stipendiater för sina insatser inom idrotten eller kulturlivet i Jokkmokks kommun. Eftersom förenings- och kulturlivet fått utstå många svårigheter under pandemiåret 2020 beslutade nämnden att denna gång dela ut två stipendier i varje kategori.

Ungdomsledare- och idrottsstipendiet för året 2020 tilldelas dels fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk, dels tränarparet Karin och Markus Beland, Mattisudden. Stipendiet är 5000 kr till respektive stipendiat. Läs motiveringen till ungdomsledare- och idrottsstipendierna här.

Kulturstipendiet för året 2020 tilldelas dels författaren Elin Anna Labba, Jokkmokk, dels eldsjälen Nancy Larsson, Vuollerim. Även här är stipendiesumman 5000 kr per stipendiat. Läs motiveringen till kulturstipendierna här.

Stipendierna kommer att delas ut under ett evenemang under Jokkmokks digitala marknad, som går av stapeln den 3-7 februari 2021 på marknadswebben jokkmokksmarknad.se. Vi återkommer inom kort med mer information om tid och plats.

För Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden,

Mats Wennberg, ordförande

För mer information

- Om ungdomsledare- och idrottsstipendiaterna: kontakta Ann Enberg, fritidschef, tel. 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se.

- Om kulturstipendiaterna: kontakta Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel. 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2021-01-20 18:48. Ändrad: 2021-02-15 15:21.

Uppleva & Göra23 november 2021

Dags att nominera dina favoriter till kultur- och idrottstipendierna

Jokkmokks kommun delar årligen ut två stipendier som är avsedda att stödja och uppmuntra insatser inom ungdoms- och idrottsverksamheten och inom kulturlivet i Jokkmokks kommun. Tag chansen att lyfta fram dem som du vill ge en särskild uppmuntran!

Uppleva & Göra04 november 2021

Oktober månads motions låde vinnare

Här är alla vinnare från motionslådornas utlottning i Jokkmokks kommun, det finns lådor på Storknabben, Arctic camp, Klipptjärn och broarna runt i Vuollerim, busshållplatsen i Porjus, Bergvägen i Kåbdalis, cykelstigen i Murjek och byavägen i Tårrajaur

Uppleva & Göra29 oktober 2021

Höstlov 2021

Här kommer alla aktiviteter i Jokkmokks kommun för ungdomar under lovet, Halloweendisco, Halloveenfest, bad, klättring, styrketräning, sång, pyssel, monsterskattjakt, blodbad mm. se mer i texten och länkarna

Uppleva & Göra22 oktober 2021

Vinnare av priser från sommarens utflyktsmål och vandringsleder

Nu har vi äntligen gjort dragning av årets vinnare bland dem som besökt dom fem utvalda utflyktsmålen i Jokkmokks kommun. För att vinna priserna skulle de utvalda målen besökas och stämplas på utflyktskortet. Vi hade även stämpelkort för vandringsleder, sex leder på Getbergsområdet och sex i Talvatisområdet. Grattis till alla vinnare och alla andra som varit ute och besökt våra leder och utflyktsmål i sommar!