Jokkmokks kommun delar ut fyra stipendier för året 2020

Varje år utser kultur- och fritidsnämnden två personer till stipendiater för sina insatser inom idrotten eller kulturlivet i Jokkmokks kommun. Eftersom förenings- och kulturlivet fått utstå många svårigheter under pandemiåret 2020 beslutade nämnden att denna gång dela ut två stipendier i varje kategori.

Ungdomsledare- och idrottsstipendiet för året 2020 tilldelas dels fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk, dels tränarparet Karin och Markus Beland, Mattisudden. Stipendiet är 5000 kr till respektive stipendiat. Läs motiveringen till ungdomsledare- och idrottsstipendierna här.

Kulturstipendiet för året 2020 tilldelas dels författaren Elin Anna Labba, Jokkmokk, dels eldsjälen Nancy Larsson, Vuollerim. Även här är stipendiesumman 5000 kr per stipendiat. Läs motiveringen till kulturstipendierna här.

Stipendierna kommer att delas ut under ett evenemang under Jokkmokks digitala marknad, som går av stapeln den 3-7 februari 2021 på marknadswebben jokkmokksmarknad.se. Vi återkommer inom kort med mer information om tid och plats.

För Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden,

Mats Wennberg, ordförande

För mer information

- Om ungdomsledare- och idrottsstipendiaterna: kontakta Ann Enberg, fritidschef, tel. 0971-172 03, ann.enberg@jokkmokk.se.

- Om kulturstipendiaterna: kontakta Anna-Karin Aira, kultursekreterare, tel. 0971-172 04, anna-karin.aira@jokkmokk.se

Publicerad: 2021-01-20 18:48. Ändrad: 2021-02-15 15:21.

Uppleva & Göra03 mars 2021

Sportlov i Jokkmokks kommun

Sportlovsprogrammet under lovet den 6-14 mars innehåller blandade aktiviteter där vi försöker vara ute och även hålla avstånd - och glöm inte att stanna hemma om du är minsta sjuk. Vi har uteaktiviteter med fina priser, till exempel bokjakt, bygg din egen snögubbe och vinn pizzacheckar på promenad.

Uppleva & Göra01 mars 2021

Vinnare i promenera mera i Jokkmokk

Sammanräkningen från 11 februari till 28 februari av lådorna på Storknabben och Klipptjärn, blev 62 st inskrivna på Storknabben och 102 st på Klipptjärn och Februaris vinnare i utlottningen av priser blev....

Uppleva & Göra15 februari 2021

Jokkmokks marknad blev en digital succé

Jokkmokks marknad, i år ett helt digitalt arrangemang på Jokkmokksmarknad.se är en besöks- och säljsuccé. Totalt har den digitala marknaden haft 187 000 besökare, varav 118.000 unika besökare. Dessa kommer främst från Sverige men även Tyskland, USA, Norge och Nederländerna. På marknadsplatsen har tiotusentals produkter sålts till 17 länder.

Uppleva & Göra12 februari 2021

Promenera mera

Nu kan du promenera i Jokkmokks kommun på flera ställen och samtidigt ha en chans att vinna fina priser. Det kommer lottas ut priser i slutet på varje månad, så det gäller att skriva ner ditt namn och telefon nummer i blocket som ligger i lådan.