SEE Hållbarhetsvecka i Jokkmokk

Årets Hållbarhetsvecka är igång. Årets tema är konsumtion. I Jokkmokk kan du, bland annat, gå med i en guidad tur på Återvinningscentralen. Men fler punkter finns på programmet.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

Vad händer i Jokkmokk under Hållbarhetsveckan?

Måndag den 16/9 är slutdag för inskick av bidrag till fototävlingen om Mat & Miljö. 
På tisdag anordnas ett lunchseminarium för dig som vill veta mer om att producera egen el med solceller. 
På torsdag får du möjligheten till en guidad tur på Återvinningscentralen med temat Renhållning i dag och i morgon - hållbar avfallshantering i Jokkmokk. 
Programmet för veckan uppdateras kontinuerligt, så följ programmet här.

Energi-och klimatrådgivaren om Hållbarhetsveckan

Silva Herrman, som är energi och klimatrådgivare vid Lapplands Kommunalförbund, menar att styrkan med Hållbarhetsveckan är just att många aktörer samlas under samma paraply och att veckan är ett välkänt och inarbetat koncept.
"Hållbarhetsveckan ger möjlighet att visa arbetet med hållbar utveckling och Agenda 2030. För att nå framgång i arbetet mot ett hållbart samhälle krävs det engagemang på alla nivåer, att det arbetas proaktivt och att vi gör det gemensamt i länet. Hållbarhetsveckan är den enda plattformen i länet som gemensamt med andra aktörer fokuserar på hållbar utveckling", berättar Silva.

Vad är SEE Hållbarhetsvecka?

SEE Hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. Veckan handlar bland annat om att uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling och att sprida kunskap för att skapa ett hållbart samhälle.

Ledningsgruppen för Norrbotten består av: Länsstyrelsen, Lapplands kommunalförbund, Energikontor Norr, Jokkmokks kommun, Övertorneå kommun, Haparanda kommun och Nolia AB.

Läs mer på SEE Hållbarhetsvecka 2019.


Publicerad: 2019-09-17 12:31. Ändrad: 2019-09-17 12:45.


Kommun & Samhälle13 september 2019

Jokkmokk placeringsort för polisen

Nu är även Jokkmokk placeringsort för poliser som söker jobb i polisområde Norra Lappland tillsammans med Gällivare och Kiruna.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle13 september 2019

Inget avtal - stopp för flygtaxin

Från och med den 1 oktober 2019 upphör möjligheten att boka resor med flygbilen (linje 712) på sträckan Jokkmokk–Luleå Airport.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle11 september 2019

Nytt energiprojekt i Vuollerim

Folkets hus-föreningen i Vuollerim jobbar under hösten 2019 med en förstudie avseende hållbara och smarta energilösningar. Syftet är att hitta lösningar som sparar pengar och miljö.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle10 september 2019

Ann-Charlotte ny stipendiat

2015 utlyste Jokkmokks kommun ett antal stipendier. Därför kunde häromdagen Ann-Charlotte Blind ta emot en check på 30 000 kronor.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter