Projektstart - Move on up

Move on up - är ett nytt samverkansprojekt som har startat mellan Jokkmokk, Gällivare, Kiruna och Överkalix kommun. Projektet är under tre år och har fokus på mottagarkapacitet.

Taggar: #Kommun

Idag saknas en hållbar och långsiktig metod och ett arbetssätt för mottagande av inflyttare i de deltagande kommunerna, Gällivare, Kiruna, Jokkmokk och Överkalix. En genomtänkt och resurssatt mottagarkapacitet är nödvändig för att hantera de kompetensförsörjningsutmaningar kommunerna har i närtid och framtid.

Projektmålet är att ta fram och etablera en hållbar, långsiktig och inkluderande metod samt arbetssätt för mottagande av inflyttare i deltagande kommuner. Genom att samverka och stärka lokala strukturer samt identifiera digitala möjliga plattformar, ska projektet bidra till att attrahera den kompetens arbetsmarknaden efterfrågar.

PROJEKTÄGARE
Gällivare kommun
Hanna Andersson, näringslivsutvecklare
E-post: hanna.andersson@gallivare.se
Telefonnummer: 073 - 543 78 47
www.gallivare.se

SAMVERKANSPARTNERS:
Jokkmokks kommun
Anette Ek Lindqvist, projektledare
E-post: anette.eklindqvist@jokkmokk.se
Telefonnummer: 076 - 110 97 69
www.jokkmokk.se

Kiruna kommun
Emma Jonsson, tillväxtstrateg
E-post: emma.jonsson@kiruna.se
Telefonnummer: 072 - 245 67 30
www.kiruna.se

Överkalix kommun
Sofi Wiippa Lahti, projektledare
E-post: sofi.wiippa-lahti@overkalix.se
Telefonnummer: 070 - 224 67 75
www.overkalix.se


Publicerad: 2023-09-14 10:40. Ändrad: 2023-09-14 10:40.


Kommun & Samhälle25 juni 2024

Tyck till om Jokkmokk

Kommunen arbetar just nu med att ta fram en ny översiktsplan, som ska ange en långsiktig riktning för hur Jokkmokk kommun ska utvecklas som samhälle och plats.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle31 maj 2024

Möjlig nyetablering av vätgasproduktion

Vattenfall har nu lämnat in en ansökan om planbesked för storskalig vätgasproduktion i Jokkmokks kommun. Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningar för verksamheter inom produktion och lagring av vätgas.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle31 maj 2024

Varning för höga flöden

SMHI har utfärdat en gul varning för höga flöden i den västligaste delen av Norrbottens län, inklusive i fjälltrakterna i Jokkmokks kommun.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle29 maj 2024

Digitaliseringsgruppen i Jokkmokk

Digitala verktyg, skärmtid i undervisningen och introduktionen av AI - detta är några av de frågor som digitaliseringsgruppen i Jokkmokks kommun har på agendan. Tillsammans med personal inom barn och utbildning verkar de för att digitaliseringen sker på rätt sätt, och att den ska vara till nytta för barn och unga i skolan.

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter