Varning: Stor risk för skogsbränder

Det är mycket torrt i markerna just nu. Myndigheterna avråder därför bestämt allmänheten att elda.

Taggar: #Nyhet, #Kommun

Under torsdagen blossade en skogsbrand upp strax norr om Muddus nationalpark och samtidigt rapporterades en liknande brand i Kalixskogarna.
Det är extremt torrt i markerna just nu och på grund av det varma och torra vädret råder det mycket stor risk för skogsbrand i Norrbottens kust- och inland.

Länsstyrelsen i Norrbotten och Räddningstjänsterna i länet uppmanar därför allmänheten att undvika all eldning i skog och mark.

För tillfället är inget eldningsförbud utfärdat i länet men det kan komma att förändras. Håll dig uppdaterad om aktuellt läge gällande eldningsförbud i den kommun där du bor eller befinner dig. Besök kommunens hemsida för mer information om eventuella eldningsförbud.

Mer information om brandrisken i länet finns på Länsstyrelsen i Norrbottens hemsida.
www.lansstyrelsen.se


Publicerad: 2020-06-26 14:40. Ändrad: 2020-06-26 14:40.


Kommun & Samhälle25 juni 2020

Kommunen informerar om kommunikation kring Covid-19

Jokkmokks kommun har fortsatt, torsdagen den 2 juli, ingen konstaterat smittad av Covid-19 inom socialtjänstens verksamheter. Socialtjänstens verksamheter omfattar äldreboenden, hemtjänst, LSS-boenden, personlig assistans och dagcenter.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle23 juni 2020

Socialtjänsten vädjar till anhöriga och allmänhet

Det förvärrade läget i Gällivare och ett märkbart ökat tryck inom socialtjänstens verksamheter gör att riktlinjerna nu skärps kring besök. Socialchef Maria Larsson vädjar till anhöriga och allmänhet och avråder, bland annat, från att ta hem närstående från vård- och omsorgsboenden.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle22 juni 2020

Varning: Stor brandfara i hela länet

Risken för skogsbränder är stor i Norrbottens kust- och inland. Räddnings­tjänsterna i länet uppmanar allmänheten att undvika all eldning i skog och mark.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Kommun & Samhälle17 juni 2020

Covid-19: "Följ rekommendationerna"

Oron ökar i Jokkmokk efter det allvarligt försämrade läget i Gällivare.

Taggar: #Nyhet, #Kommun
Visa fler nyheter