Toppbetyg för hemtjänsten

Jokkmokks hemtjänst får det högsta betyget i Norrbotten i en av delarna i ett nytt kvalitetsindex.

Taggar: #Kommun, #Vård och omsorg

Hemtjänstindex är en ny, årlig, sammanvägning av olika data som ska ge en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i landets samtliga kommuner. Detta i sin tur gör det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänsten och dess kvalitet år till år. Den första sammanställningen publicerades i veckan och Jokkmokks kommun placerade sig högt i jämförelsetalen. Framför allt gällande hur personalen genomför sitt arbete.

- Utförandet är uppenbart bra hos oss, det visar det nya kvalitetsindexet. Vi är nia i Sverige och i Norrbotten är det bara Arvidsjaur som ligger bättre till som sjua i den kategorin, säger Britta Olsson, ordförande i SPF Seniorerna i Vuollerim.

Hemtjänstindex kommer efter ett initiativ från SPF Seniorerna och tas fram med stöd från Allmänna arvsfonden. Indexet har utarbetats av experter på äldreomsorg respektive kvalitetsmätning. Viktningen utgår helt ifrån seniorers egna uppfattningar. 

- Resultatet visar att det finns all anledning att framför allt se över informationen, kommunens hemsida, här ligger vi i botten. Nu gäller det för kommunen att använda indexet konstruktivt för att se var det finns behov av förbättringar och hitta goda exempel som det går att ta efter, påpekar Britta Olsson. (Källa NSD)


Publicerad: 2022-11-28 10:54. Ändrad: 2022-11-28 10:55. Ansvarig: Marc Sommarstråle


Kommun & Samhälle01 december 2023

15 minuter för din framtid!

Nu har du möjlighet att bidra till att göra våra kommuner mer framtidssäkra! Vi ber dig om 15 minuter av din tid för att fylla i en enkät. Den är anonym och resultaten används för att utveckla ett verktyg för bättre energiplanering i kommuner.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle20 november 2023

En vecka fri från våld

Den 20-26:e november pågår "En vecka fri från våld", en temavecka som belyser mäns våld mot kvinnor, och arbetet med att förebygga det stora samhällsproblem som våldet är. Programmet för veckan har ett stort antal arrangemang runt om i länet och digitalt.

Taggar: #Kommun
Kommun & Samhälle13 november 2023

Lapplands Gymnasium - Öppet hus

Välkomna på Öppet hus på Lapplands Gymnasium Jokkmokk! Måndag 27 nov kl. 18:00-20:00 anordnar Lapplands gymnasium Jokkmokk Öppet hus.

Taggar: #Kommun, #Ung, #Utbildning
Kommun & Samhälle19 oktober 2023

Samisk språkvecka 23 - 27 oktober 2023

Nu firar vi Gïelevåhkoe/ Giällavahkkuo/ Giellavahkko/ Giellavahkko/ Giellavahkku - Samisk språkvecka 2023. Syftet med den samiska språkveckan är att lyfta de samiska språkens status, och öka kunskapen om samiska språk och kultur i hela samhället

Taggar: #Kommun
Visa fler nyheter