Serveringstillstånd

För att få servera starköl, vin, spritdrycker och annan jäst alkoholdryck måste du ha ett serveringstillstånd.

Information serveringstillstånd

Det krävs ett serveringstillstånd för varje form av servering av alkohol mot ersättning. Som ersättning räknas inte enbart direkt betalning utan serveringstillstånd krävs också när alkohol ingår i en annan avgift, till exempel i entréavgiften. Med servering menas att alkoholdrycker säljs och förtärs på serveringsstället.

Det finns olika typer av serveringstillstånd. Du kan ansöka om ett stadigvarande tillstånd som antingen kan gälla servering till allmänheten eller till ett slutet sällskap.

Om serveringen endast ska ske under en kortare period, vanligtvis under en kväll, ska du istället ansöka om ett tillfälligt serveringstillstånd. Tillfälliga serveringstillstånd kan också gälla antingen servering till allmänheten eller till ett slutet sällskap.

Det finns också ett speciellt tillstånd för cateringverksamhet. I länkarna till vänster kan du läsa mer om de olika tillstånden och vad skillnaden är mellan servering till allmänheten och servering till ett slutet sällskap. Där kan du som redan har tillstånd också hitta blanketter för att till exempel anmäla serveringsansvarig personal.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta personalen.


Publicerad: 2014-08-06 10:31. Ändrad: 2024-01-11 08:47.

Kontakt

Susanne Zakrisson

Handläggare

Telefon: 0971-173 34
Epost:
susanne.zakrisson@jokkmokk.se