Förskollärare

Jokkmokks kommun är landets näst största kommun och speciellt på många sätt. Jokkmokk är Sveriges mest högalpina kommun som med Sareks nationalpark inrymmer sju av landets tolv fjälltoppar över 2000 meter. 25% av kommunen utgörs av nationalparkerna Sarek, Stora Sjöfallet, Padjelanta/Badjelánnda och Muddus/Muttos som ingår i världsarvet Laponia.

 

Jokkmokks kommun producerar dessutom nästan 8% av landets totala elkraftsproduktion vilket skulle räcka till att driva en Tesla 4620 gånger avståndet till solen.

Besöksnäringen i kommunen växer så det knakar - antalet turistnätter har ökat med 100% sedan 2010. Nationalparkerna och den unika arktiska naturen, den samiska kulturen och anläggningar som Saltoluokta och Årrenjarrka lockar besökare från hela världen.

Jokkmokk är en del av Sápmi och den samiska prägeln är stark. Här finns bland annat Ájtte fjäll- och samemuseum och Samernas utbildningscentrum. Den lokala matkulturen är i hög grad präglad av samisk matkultur, med ett hållbarhetstänkande i synen på råvaror.

Jokkmokk ligger norr om polcirkeln och solen går aldrig ner under sommaren, vilket för den ovane kan kännas märkligt. Att sitta på en liten höjd och blicka ut och uppleva hur midnattssolens strålar lyser upp de mäktiga snöklädda Sarekfjällen i fjärran är dock något som är svårt att beskriva för den som aldrig upplevt det. 

I Jokkmokk finns fantastiska möjligheter att utöva friluftsliv. Det finns fantastiskt fiske på cykelavstånd från tätorten. Muddus med sin unika urskog genomkorsad av djupa raviner lämpar sig för såväl dagsturer som helgturer och de stora nationalparkerna i väster lämpar sig för längre vandringar. Längs vägen mot Ritsem finns dock ypperligare möjligheter att göra toppturer utan någon längre anmarsch. Runt tätorten finns trevliga kortare leder och motionsspår och det finns nästan oändligt med stigar att upptäcka med sin mountainbike.

Jokkmokks kommun erbjuder friskvårdsbidrag samt stipendier om 30 000kr för nyanställda med relevant legitimation som uppfyller kraven att de varit folkbokförda & innehaft en tillsvidare-tjänst inom BUNS verksamhetsområde i Jokkmokk under de tre senaste åren Ersättningen utfaller efter det att man arbetat tre år.

Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta utveckla våra förskolor. Vi har under de senaste åren utvecklat en ”Verksamhetsidé” där ett medforskande och projekterande arbetssätt förespråkas samt att lärmiljön är den tredje pedagogen.

>>Läs mer och ansök om tjänsten här<<


Publicerad: 2017-05-26 11:45. Ändrad: 2017-05-26 11:49.