Corona - samlad information

Här hittar du aktuell information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset och covid-19.

Det finns många frågor om coronaviruset, covid-19 samt nu även det muterade viruset omikron. Jokkmokks kommun följer utvecklingen och samverkar med andra samhällsaktörer. Vi bevakar och följer myndigheternas rekommendationer och gör allt vi kan för att upprätthålla samhällsviktig verksamhet. En prioriterad fråga är att på olika sätt begränsa smittspridning, inte minst hos våra äldre.

Här hittar du aktuell och samlad information om kommunens arbete och rekommendationer. För att bromsa spridningen av det nya coronaviruset är det viktigt att vi tillsammans hjälps åt.

Några allmänna råd:

Var uppmärksam på nytillkomna symptom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla.
 
Testa dig för covid-19 om du får symptom. Det gäller både dig som är ovaccinerad och du som är vaccinerad.
 
Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten.

Stanna hemma om du har symtom, även om symtomen är lindriga. Vänta två dygn efter att du blivit frisk innan du går tillbaka till jobb eller skola.
 
Gör inga besök på äldreboenden eller sjukhus om du känner dig sjuk. Undvik även att besöka äldre släktingar.

Vår målsättning är att hålla igång kommunal verksamhet så långt det är möjligt. Vi följer och anpassar oss efter expertmyndigheternas rekommendationer. Läs i sidmenyn vad som gäller för skola och förskola, vård och omsorg och andra kommunala verksamheter.

Kommunens medarbetare får löpande information via Framsidan (intranätet) samt även riktad information till särskilt berörda personalgrupper.

Samtliga nämnder och styrelser samt kommunfullmäktige hålls som vanligt. Ledamöter som är sjuka ska vara hemma. Ersättare kommer att kallas in för dem som inte kan vara med enligt ordinarie rutiner.
 
Är du över 18 år och ovaccinerad ska du även:
 
Hålla avstånd till andra.
 
Unvika nära kontakt med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Publicerad: 2020-03-24 17:35. Ändrad: 2021-12-08 08:33.

Filmer från Folkhälsomyndigheten