Kontaktfamilj

Kontaktfamiljen kan ses som ett komplement till den egna familjen för barn och finns för ungdomar med och utan funktionsnedsättning.

Kontaktfamilj för barn och ungdomar

Kontaktfamiljen kan ses som ett komplement till den egna familjen för barn och ungdomar som saknar viktiga personer i sitt nätverk. Kontaktfamiljen tar emot ett barn eller en ungdom en eller flera helger i månaden under en begränsad tid.

Kontaktfamilj för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

En kontaktfamilj för barn och ungdomar med funktionsnedsättning ger barnen och ungdomarna rekreation och miljöombyte, samtidigt som anhöriga får avlösning i sitt omvårdnadsarbete. Kontaktfamiljen tar emot ett barn eller en ungdom i sitt hem, oftast en eller två helger i månaden.

Ansökan om kontaktfamilj

Kontakta socialkontoret om du har behov av kontaktfamilj för ditt barn eller ungdom. Om barnet eller ungdomen har funktionsnedsättning kontaktar du biståndshandläggare för LSS/SoL.


Publicerad: 2018-02-12 08:03. Ändrad: 2022-04-26 11:01.

Kontakta

Jokkmokks kommun växel
0971-17 000

Be om att bli kopplad till familjehemssekreterare.

Intresseanmälan

Via vår e-tjänst kan du anmäla ditt intresse till att bli familjehem, kontaktperson eller kontaktfamilj till någon som behöver ditt stöd. Starta e-tjänsten för att svara på några korta frågor och lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig snart.

Länken till e-tjänster: 
https://jokkmokk.enamnd.se/oversikt/overview/1410