Bo

Hur och var bor man under ett besök i Jokkmokks kommun? Du sitter själv inne med svaret. Vill du bo bekvämt? Avskilt? Centralt? Till fjälls? Billigt? Exklusivt? I tält, i en stuga eller i en snöigloo? Svaret är att vilket boendealternativ du än söker, antagligen finns.

Vi gissar att du vill bo nära natur och aktiviteter. Nära slalombacken med egen bastu att njuta i efter dagens alla utförsåk. Bredvid skidspåren så att du hinner åka halvmilen innan hotellfrukosten. Nära Laponia så att du ser fjälltopparna när du drar upp rullgardinen. Oavsett hur du vill bo törs vi nästan lova att du är nära naturen – överallt. Ibland är du ännu närmare. Om du sover i en bivack i dunsovsäck kan du knappast komma mer nära. Vintertid dansar norrskenet över himlen, och på sommaren kan du uppleva strålande solsken dygnet runt.

Att färdas mellan turistföreningens anläggningar och fjällstugor i Padjelanta och Stora Sjöfallet, utan vare sig el eller rinnande vatten, är för många det optimala sättet att uppleva världsarvet Laponia. Har du lust att prova? Bekanta dig med stugvärden. Bada i den vedeldade bastun. Laga mat i det gemensamma köket och dela en panna kokkaffe med andra besökare medan ni utbyter erfarenheter. Kanske hittar du en vän för livet.

Andra vill hellre njuta framför brasan i loungen med något gott i glaset, innan nattvilan i den sköna hotellsängen, eller i den exklusiva åttabäddsstugan där hela familjen ryms.

I Jokkmokk finns nästan alla slags boendealternativ. Hittar du inte det du söker, fråga. Drömmar kan bli verklighet!

Läs mer om hotell, vandrarhem, camping/stugby, fjällstationer/fjällstugor eller övrig logi...


Publicerad: 2017-01-18 19:44. Ändrad: 2019-06-27 13:24.