2020 års Ungdomsledare- och idrottstipendiater

Jokkmokks kommuns ungdomsledare- och idrottstipendiater år 2020 är gymnastiktränarna Karin och Markus Beland, Jokkmokk, samt fotbollsspelaren  Marwaan Mustafa Mohameed, Jokkmokk.

I år har kultur- och fritidsnämndens valt att välja ut två stipendiater och motiveringen till respektive stipndiat kan du läsa nedan.

 

Karin och Markus Beland

 

Markus och Karin Beland med gymnaster

Markus och Karin Beland med gymnaster

 

Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden, tilldelar härmed 2020 års ungdomsledare- och idrottsstipendium till Karin och Markus Beland.

Motivering:

Karin och Markus har båda varit drivande i Polcirkelgymnasternas förening sedan starten och framför allt varit motorn i föreningens tävlingsverksamhet sedan 15 år tillbaka.

Tack vare dem har föreningen hjälpt flera duktiga gymnaster att ta plats på nationell nivå. Bland så mycket annat, har Karin med precision skapat flera mycket lyckade fristående program. Markus har möjliggjort gymnastik för pojkar på hög nivå samt alltid bidragit med en glädje och lekfullhet. Karin och Markus har tillsammans gjort föreningen öppen oh välkomnande och gett gymnastikintresserade barn och ungdomar en fantastisk möjlighet att träna och utmana sig själva till hhelt enastående gymnastiska bedrifter.

 

Marwaan Mustafa Mohameed

 

Marwaan Mustafa Mohameed

Marwaan Mustafa Mohameed

 

Jokkmokks kommun, kultur- och fritidsnämnden, tilldelar härmed 2020 års ungdomsledare- och idrottsstipendium till Marwaan Mustafa Mohameed.

Motivering:

Den unge fotbollsspelaren Marwaan Mustafa Mohameed spelar i Jokkmokks seniorlag, en teknisk spelare som i år blev uttagen till Norrbottens länslag med stor framgång, gjorde flera mål och imponerade på planen. Han spelar även futsal och är jätteduktig även där. Marwaan Mustafa Mohameed är en bra förebild både på planen och utanför.

 

Jokkmokks kommun

Kultur- och fritidsnämnden

 


Publicerad: 2021-01-20 12:12. Ändrad: 2022-01-18 10:08.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim