Vad skriver andra om Midnattssolens trädgård?

Vi har mötts av stort intresse i Trädgårdsverige när vi berättat om planerna på en unik trädgård ovan Polcirkeln. På denna sida samlar vi länkar för ytterligare läsning.

 

Swedish Gardens: Midnattssolens trädgård – Swedish Gardens

Nätverket Swedish Gardens samlar de mest betydelsefulla parkerna och trädgårdarna i Sverige, de som representerar det svenska gröna kulturarvet genom tiderna. Deras hemsida vill lyfta fram och berätta om den höga kvalitet som svenska parker står för.
    Här odlas gröna intressen och inspiration som svenskarna tar med sig in i sina egna trädgårdar. På så sätt uppfyller parkerna viktiga syften både som inspirationskälla och som goda exempel på hortikultur, gemenskap, trivsel och rekreation.

 

Susanna Rosén, journalist och författare: Midnattssolens trädgård « Susanna Rosén (susannarosen.se)

Susanna Rosén är författare, frilansjournalist, fotograf och utbildad biolog. Sedan drygt 25 år tillbaka skriver hon artiklar och fotograferar för olika månads- och veckotidningar, främst Allt om Trädgård men även Sköna Hem, Hus och Hem, Hemmets Journal, Trädgård Norr, Allt om Fritidshus, Vi i Villa och Året Runt. Hon är även redaktör på Allt om Trädgård sedan 2015.

 

Sameradion, Sveriges Radio: Trädgård norr om polcirkeln ska locka turister - Sameradion & SVT Sápmi | Sveriges Radio

Anna-Karin Aira, kultursekreterare i Jokkmokks kommun, berättar om planerna för Midnattssolens trädgård för Sameradion, i samband med att utvecklingsprogrammet för trädgården presenterades våren 2015.


Publicerad: 2021-03-09 11:00. Ändrad: 2021-03-09 13:27.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim