Webbinarium: Utveckling av en bygd - med trädgården i fokus

Aldrig har intresset för trädgårdar varit större än nu. Under det gångna året har människor på grund av pandemin fått stanna hemma och gräva där de står. I besöksnäringen ser man från och med nu en ökad efterfrågan på nationellt resande, med inriktning natur och kultur. Trädgården har blivit en viktig näring, hälsofrämjare och utvecklingsfaktor i vårt samhälle.

I Jokkmokk fortsätter arbetet med besöksnärings- och upplevelseprojektet Midnattssolens trädgård, som nu går in i en ny fas. I projektet har vi mött ett brett nationellt intresse för en trädgård ovan Polcirkeln. Vår inriktning att visa på nordlig biologisk mångfald, egenodling, arkitektur och design, kultur och hälsa väcker stor nyfikenhet inom branschen.

VÄLKOMMEN TILL WEBBINARIUM

MÅNDAG 8 MARS 2021 KL. 18:30 - 20:00 på Microsoft Teams

Under kvällen medverkar bl.a. Frida Mörnerud, trädgårdsmästare vid Wij Trädgårdar i Ockelbo kommun, Ingrid Hellberg, fjällträdgårdsmästare i Jokkmokks fjällträdgård och Björn Anders Larsson, ordförande i Linnésamfundet Jokkmokk. Vi kommer under kvällen också få veta mer om nuläget i projektet Midnattssolens Trädgård.

Läs mer om kvällens program här.

Anmälan: Webbinariet är kostnadsfritt. Anmäl dig senast söndagen den 7 mars 2021 till ann.enberg@jokkmokk.se, Vi skickar ut en länk genom e-post.

Arrangörer: Projekt Midnattssolens trädgård och Linnésamfundet Polcirkeln, med stöd av bland annat Jokkmokks kommun och Leader Polaris/EU:s landsbygdsprogram.

Kontakt: Lena Vikström, projektledare, lena@lenavikstrom.se, tel.0707-99 15 81, eller 
Ann Enberg, fritidschef, ann.enberg@jokkmokk.se, tel. 0971-172 03

 

 

 


Publicerad: 2021-02-23 15:47. Ändrad: 2021-03-04 15:33.

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim