Sommaraktiviteter på biblioteken i Jokkmokk, Vuollerim och Porjus

Sommaraktiviteter på biblioteken i Jokkmokk, Vuollerim och Porjus:

Sommarboken Missa inte årets läsutmaning! För dig 0–25 år. Hämta en blankett! Priser till alla som klarar utmaningen. Tipsrunda med sommarfrågor och fika under första veckan på sommarlovet. 

Bokjakt Vem hittar de gömda böckerna först? Pågår vecka 28–30. Ledtrådar läggs ut på sociala medier och på biblioteken.

Bihotell Tillverka ett bihotell av bambupinnar! Vi delar ut slöjdpåsar på biblioteken i Vuollerim och Porjus och i Fjällträdgården under v. 25. 

På nätet: Byggkurs i Minecraft Lär dig bygga häftiga maskiner med redstone. Digitalworkshop 18 juni kl. 15–17. För dig 10–25 år. Anmälan senast 16/6 till biblioteket@jokkmokk.se eller genom Östra hörnet eller Unga Örnar Vuollerim.Arr: Biblioteket och Hemkodat

Min plats med Polarbibblo.se Skicka in din favoritplats till Polarbibblo.se, det kan vara en dikt, bild eller berättelse.

Utmana din sommarläsning, Kom och häng på Ung i Norrbotten på Goodreads.com. Bocka av så många utmaningspunkter som möjligt under sommaren. För dig mellan 13–25 år.

Mer information om aktiviteterna och datum finns på respektive bibliotek och på vår Instagram och Facebook @bibblanjokkmokk.

Sommaralov i Fjällträdgården

Aktivitet för barn i Fjällträdgården (eller om du bara vill lära dig lite mer) Veckorna 25–34 Lavrunda! Tipsrunda med lavkunskap. Posta ditt svar i Fjällträdgårdens brevlåda och har du tur så vinner du ett pris i höst! Arr: Jokkmokks fjällträdgård

Kreativ verkstad i Fjällträdgården med Kristien Kappers. Slöjda med naturen som inspiration. Du väljer din slöjdkorg med material och verktyg vid Stig Lindbergs minnesbänk. Antal platser är begränsat, max 6 samtidigt. Ingen fast starttid: drop-in. Alla aktiviteter är gratis och det finns ingen åldersgräns (små barn i sällskap av en vuxen).
 - Onsdag 16 juni och torsdag 17 juni kl. 10–12, 13–15 Väva, tälja göra plåtblommor. 
 - Onsdag 23 juni och Torsdag 24 juni kl. 10–12, 13–15 Poesi och göra enkla Insektshotell i samarbete med Bibblan. 
 - Onsdag 30 juni kl. 10–12,13–15 Väva, tälja och göra plåtblommor.
Arr: Kulturskolan i samarbete med Fjällträdgården och Jokkmokks bibliotek

Fototävling för 6 till 15 år. Tema: På upptäcktsfärd i Fjällträdgården. Perioden för att fotografera är från 14 juni till 18 juli. Ett bidrag/foto per deltagare. 20 utvalda bidrag kommer att ställas ut i trädgården. Den som vill rösta på sin favoritbild kan göra det från 2 augusti till 20 augusti. En röst per person. Prisutdelning sker under v 34. Mer information, skriftlig, kommer att finnas i fjällträdgården och på föreningens hemsida som du når via www.ajtte.com/utforska. Arr: Ájtte Musei Vänner

 

 

Sommarlov i Vuollerim

Prova på LAJV med Mash-Tarâk och trollet SA i Vuollerim(timpolmai på TikTok) Prova på en annan värld för några timmar, kliv in i en annan karaktär i ett levande rollspel med allt vad det innebär med vapen, kläder, utsmyckning och smink. Onsdag 23 juni kl.13–17, Bakom Vuollerim 6000. Vid regn provar vi torsdag samma tid, regnar det då så kör vi ändå.

Kreativ verkstad vid Vuollerims hembygdsgård torsdag 1 juli kl. 10-12, 13-15 med Kristien Kappers, slöjda med naturen som inspiration.

 

Slöjda på Gamla Apoteket

Slöjda med Anna Pittja Granlund
Onsdag 4 aug
kl 10–12 och kl 13–15, 6 barn varje tillfälle. Vill fler vara med kan vi fortsätta kl 16–18.

Slöjda med Lotta Lundmark
Onsdag 11 aug
kl 10–12, och kl 13–15, Även där kan vi fortsätta kl 16–18. 6 barn varje tillfälle. Utomhus om det går, annars inne 1 tr. upp i kulturhuset Gamla Apoteket.

Frågor besvarar Elise Tullnär Nilsson, Gamla Apoteket, tel. 073-047 11 25

Arr: Kulturföreningen Gamla Apoteket

Sommarlov - Musik

PopåRock hela veckan med Evve

Den 14–18 juni kl. 16–20 så är du välkommen att prova på att spela i och skapa ett Pop å Rock-band på Kulturskolan. Max 8 deltagare. Inga förkunskaper behövs. Ålder: 12–25 år. Föranmälan: Namn och ålder. Ring eller skicka ett sms till 072-448 15 99.

Kom och spela in din musik i Kulturskolans musikstudio

Mån 21 jun kl. 09-12 och 13-17. Tis 22 jun kl. 09-12 och 13-17. Vi kan hjälpa dig/er med att spela in musik om det finns en färdig bakgrund typ karaoke från Youtube, Spotify etc, har du ingen bakgrund då skapar vi en tillsammans i studion. Vill du bara sjunga eller bara spela instrument så spelar vi in det. Vi kanske tillsammans skapar din egen unika ringsignal till mobilen på MP3. Eller vill du bara komma förbi och prata teknik. Tveka inte hör av er och boka tid i studion tel 0971-172 72 eller på e-post: ronny.danielsson@jokkmokk.se

Starta en förening

Urban Artworkshop på Östra Hörnet

Den 23-24 juni, samling utanför Östra Hörnet. Vi kommer att skissa idéer på papper för att sedan måla dem på en större yta med sprayfärg. Inga förkunskaper krävs, men kom i kläder som du kan måla i för det kan skvätta! 

Arr: Kulturskolan och Östra Hörnet

Kulturskolans filmcrew dyker upp

Här och där under juli månad kommer Kulturskolans kulturcrew med L och Evve "hänga på stan" i Jokkmokk. Vi kommer att ha med oss kameror och rapportera om allt möjligt som händer. Så ser du oss - kom fram för vi vill gärna prata med dig!

Arr: Kulturskolan

Bioguiden Jokkmokk

Busstider

Månadens låt

Länk till Facebook Östra Hörnet

Länk till Facebook Kultur & Fritid

Kultur och fritid Instagram

Länk till Facebook Biblioteket Jokkmokk & Vuollerim