Vatten och avlopp

Kommunen är huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen.

E-faktura

Som privatkund kan du ta emot och betala dina räkningar för vatten och avlopp samt renhållning till Jokkmokks kommun genom att använda elektronisk faktura.

I stället för att få en pappersfaktura med ett inbetalningskort kan du få räkningen presenterad i din Internetbank. Du kan titta på den på skärmen och sedan klicka för att godkänna betalningen. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda. Du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

För att kunna ta emot en e-faktura måste du vara internetbankskund. Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, det ingår i Internetbanken.

Välj att betala månad eller kvartal

Nu kan vi erbjuda månadsfakturering i samband med e-fakturering, vilket innebär att du som är eller blir e-faktura kund har möjlighet att välja mellan fakturaintervallerna månads- eller kvartalsfakturering av vatten och avlopp samt renhållning.

För kunder med endast renhållning finns även alternativet halvårsfakturering. Om inget val görs kvarstår ordinarie fakturaintervall, vilken är kvartalsfakturering.

Anmälan

Anmälan om e-faktura gör du via din Internetbank. Ha anläggningsnumret tll hands, uppgiften finns på utsänd faktura och består av 9 alternativt 10 siffror.

Ni som redan är e-faktura kund och vill ändra fakturafrekvens från kvartalsfakturering, var vänlig och kontakta VA-debiteringen.

Fakturorna kan även betalas via autogiro.
Autogiroblankett för VA- och renhållning hittar ni här.


Publicerad: 2014-11-17 18:04. Ändrad: 2020-12-16 19:48. Ansvarig: Sara Hellis